A Tiffán család az 1700-as években települt a villányi borvidékre. Tiffán Imre és fia már a kilencedik generáció a családban, akik szőlőműveléssel és borászkodással foglalkoznak. Az 1992-ben 7 hektáron elkezdett családi vállalkozást folyamatosan fejlesztve, évente 40.000-50.000 palack bort állítanak elő. A szőlőtermelés és borkészítés összes fázisát saját kezűleg végzik, pincészetükben hagyományos eljárással készítik boraikat, melyeket korábban a Tiffán Traditionel néven levédett márkanév jelzett. 2000-től pincészetük új csúcsbora: a Tiffán Limité. A borvidék jellegzetes vörös és fehér fajtái megtalálhatók kínálatukban. A villánykövesdi műemlék pincesoron található négy takaros pincéjükben fogadják egész évben a borkóstolóra, borvacsorára, vagy egy hangulatos családi – baráti összejövetelre vágyó vendégeket. Az erre járó borkedvelők egész éven át megismerhetik Tiffán Imre és fia által előállított palackozott borokat, a helyi étel-specialitásokat és nem utolsó sorban a tulajdonosok vendégszeretetét.

Szőlőbirtok...

A családi birtok szőlőterületei a villányi borvidék legjobb dűlőiben helyezkednek el, így a Jammertal, a Remete és az Agancsos dűlőkben.A területek zöme déli, a kisebbik része keleti, illetve nyugati fekvésű. Többségük 130-200 m tengerszint feletti magasságban található.
Az ültetvényekben a következő fajták találhatóak: Portugieser, Kadarka, Kékfrankos, Pinot noir, Merlot, Cabernet franc, Cabernet sauvignon. Művelésmódjuk középmagas kordon, amelyen egy- és kétrügyes rövidcsapos metszést végeznek.

Borkészítés...

A család hangsúlyt fektet a minőségre, a szőlőművelés, és borkészítés minden egyes lépését maguk végzik, a szőlőtelepítéstől a palackozásig, igazi családi manufaktúra formájában. Míg a fehér és rozé borok rögtön palackozásra kerülnek, a vörösborok minden esetben fahordóban érnek. Villánykövesdi pincéikben lévő új és régi tölgyfahordók a vörösborok rövid és hússzú távú tárolására is alkalmasak.
A boraikat hagyományos technológiával készítik, a borkészítés szeretete és tudása apáról fiúra száll.

Újdonság

Újdonság

Céges Ajándék?

Termelői, palackos, eredetvédett bort adjon ajándékba!
November 16-tól adómentes céges juttatásnak minősül a termelőtől vásárolt bor az új kormányrendelet szerint. Partnerei és kollégái számára ajándékozzon villányi Tiffán borokat! Az Ön számára már ismert villányi minőség, jelentősen kedvezőbb beszerzési lehetőséggel. Kérjen egyedi ajánlatot a www.tiffan.hu weboldalon, vásároljon közvetlenül a termelőtől.

Elérhetőség

TIFFÁN IMRE ÉS FIA KFT.
H-7772 Villánykövesd
Pincesor utca 13-15.

T/F: +36 72 492 446
M.: +36 30 227 2563
  (ifj. Tiffán Imre)
E.: info kukac tiffan pont hu

Megközelíthetőség

Galéria

Vendégkönyv

Köszönjük a vendéglátást, Imre, megint kitettetek magatokért, minden nagyon szuper volt! A kaja zseniális mint mindig, a kóstolt borok pedig ezúttal különlegesen szép, lekerekített tételeket mutattak. Nem lehet nem jól érezni magunkat nálatok! A legközelebbi viszontlátásig is sok sikert!

Kotánczi Zoltán
Elérhetőség:
TIFFÁN IMRE ÉS FIA KFT.
H-7772 Villánykövesd
Pincesor utca 13-15.
T/F.: +36 72 492 446
M.: +36 30 227 2563 (ifj. Tiffán Imre)
E.: info kukac tiffan pont hu